Restauranger i Stockholm

sommar hotell stockholm

Att välja restaurang i Stockholm är inte alltid lätt – utbudet är såväl stort som brett och det finns många olika sorters restauranger att välja mellan. Restaurangerna i Stockholm erbjuder allt mellan klassisk svensk husmanskost, asiatisk mat, franska bistros, hamburgare, italienska restauranger och spansk tapas till sushi. Ett bra sätt att börja på kan vara att välja vilket område i Stockholm som man vill äta på. Nedan följer restaurangtips för Södermalm, Östermalm och Gamla stan.

Hippa söder – Restaurang SPAGO

På götgatan 24 finner du den trendiga restaurangen SPAGO. Det här är definitivt en av Södermalms gömda pärlor – en restaurang som de flesta stockholmare passerat otaliga gånger men aldrig riktigt lagt märke till, förens nu. På SPAGO är maten italiensk och speciellt populär är tryffelpastan med kalv, som även går att beställa som vegetarisk med svamp. I mitten av den livliga restaurangen står en bar där goda drinkar och uppfriskande bubbel serveras.

Anrika gamla stan – Stortorgskällaren

Letar du efter en restaurang Gamla stan är det här det perfekta alternativet. Mitt i Gamla Stan på Stortorget 7 finner du en av Stockholms bästa och mest anrika restauranger. Restaurangen går numera under namnet Stortorgskällaren och är ett måste om man besöker Stockholm. På Stortorgskällaren serveras klassiska maträtter på ett nytt sätt och med en personlig touch. Maten tillverkas av de bästa råvarorna och med en stor mängd kärlek. På Stortorget kan du till förrätt testa på kockens råbiff som serveras med torkade lingon, eller varför inte en ångad torskrygg med champagnegrädde till huvudrätt? Om du vill boka middag Gamla stan är Stortorgskällaren det perfekta valet. Passa på att besöka Stortorgskällarens Julbord i Gamla Stan.

Vackra östermalm – Restaurang East

Mitt på Stureplan finner du den populära och omtalade restaurangen vid namn Restaurang East. Restaurang East är definitivt en av Östermalms pärlor – men ingen gömd sådan. Här dansar alltid någon till sena natten och en neongrön skylt lyser upp restaurangen. Maten är tagen från Asien och sushin är gudomlig. Inredningen är modern och fräsch och pryds av ett vackert akvarium inne i restaurangen. Varje år har East även ett julbord där en stor sushibuffe dukas upp följt av en motsvarande stor buffe av varmrätter längre in i restaurangen.