Ge bort en vardag

Espresso

Kaffe är en perfekt julklapp

Snön faller ned nedanför fönstret och vintern är ett faktum. Dagarna räknas ner till att julafton äntligen är här, och som man har längtat efter den 24 december. Tankarna börjar spinna vad det gäller julklappar – vilka julklappar kommer ligga under vår gran i år, och vilka julklappar kommer jag ha placerat under granen? På julen vill vi gärna skämma bort våra nära och kära med någon fin gåva, som kommer ge dem ett stort leende när de öppnar paketet. En perfekt julklapp är en present som är såväl fin och personlig som användbar. Här kommer kaffe in som en perfekt present – få saker förgyller sannerligen vardagen som en kopp riktigt gott kaffe, eller två.

 

En klassisk espressomaskin

För den som älskar klassiskt bryggkaffe är ett perfekt alternativ att köpa en påse med lyxig kaffeblandning hos en lokal kaffe- och tehandlare. För de som föredrar riktigt lyxigt kaffe är däremot en klassisk espressomaskin det perfekta valet. Näst intill alla människor i Sverige dricker åtminstone en kopp kaffe om dagen, och med en rejäl espressomaskin smakar kaffet bättre än någonsin förr. Det starka utsökta kaffet kan antingen avnjutas som det är, eller kan kombineras med skummad mjölk till en cappuccino eller latte. För att få till riktigt god skummad mjölk krävs en riktig mjölkskummare. Tack vare den oöverträffliga kvalitén hos espressomaskin och mjölkskummare blir det även en riktigt hållbar julklapp, som inte bara används flitigt utan som även kan användas under många års tid.

 

Espresso, Lungo eller Espresso Decaf?

En otroligt viktig komponent när man ska få till riktigt gott kaffe är självklart även den kaffemaskin kapsel man använder. Olika kapslar har olika smaker och styrkor, och alla kaffekapslar består av 100% ekologiskt kaffe när man handlar hos Sjöstrands Coffee. Hos Sjöstrands Coffee kan man välja mellan 4 sorters olika kaffekapslar, och varje kaffemaskin kapsel har en unik smak. Den första smaken N°1 Espresso är ett mörkrostat kaffe med hintar av mörk choklad och med rik eftersmak. Näst på tur står N°2 Espresso, och här pratar vi stark italiensk espresso med toner av mörka frukter. Den tredje smaken – N°3 Lungo består av fina och välbalanserade noter av citrus och följs tätt av N°4 Decaf – ett koffeinfritt kaffe perfekt för sena kvällar med gott fika. Välj vilken sort som passar dig bäst, eller kombinera sorterna för att åstadkomma den optimala julklappen. Såväl mottagare som givare av gåvan kan även med gott samvete veta att kaffekapslarna är helt komposterbara.